loading...
قرآن

هانیه بازدید : 19 جمعه 29 دی 1391 نظرات (0)

زندگینامه استاد محمد رفعت

استاد محمد رفعت

زندگینامه

قال الامام الصادق علیه السلام فی تفسیر قوله  تعالی: " و رتل القرآن ترتیلا":

هو ان تتمکث فیه و تحسّن فیه صوتک؛ معنی" رتل القرآن" این است که با تأمل و تأنی بخوانید و با برخورد به هر آیه درنگ نمایید و با صوت نیکو بخوانید. (مجمع البیان،ج10، ص 388) 

 

مرحوم استاد شیخ "محمد رفعت"، ملقب به امیرالقرّاء، از ستارگان پر فروغ علم قرائت، از نوابغ کم نظیر تلاوت قرآن کریم در قرن حاضر می باشد.

وی حافظ قرآن مجید، مسلط به انواع قراآت و مبتکر در خلق الحان و اصوات زیبای قرآنی که قرائت و لحنش در دنیای اسلام موجب تحسین و شگفتی اساتید است.

وی در علم قرائت قرآن اُسلوبی منحصر به فرد داشت و به واسطه نبوغ ذاتیش در خلق اصوات و تسلط به تجوید و قدرت ادای حروف و مهارت در وقوف آیات الهی همواره در بین مشاهیر قراء قرآن ممتاز و بی نظیر بوده است.

استاد رفعت در سال 1300 هجری قمری در قاهره متولد شد و بیش از 6 سال نداشت که به واسطه بیماری شدیدی بینایی خود را از دست داد و برای همیشه از نعمت بینایی محروم شد.

پدرش شیخ محمود رفعت مشوق وی به فراگیری قرآن شد و او را نزد استاد شیخ " حمّاده"  جهت فراگیری علوم قرائت و حفظ قرآن مجید روانه ساخت تا این که به واسطه نبوغش در این علم و فن پیشرفت چشمگیری نمود.

استاد رفعت در 30 سالگی به اوج شهرت غیرقابل وصفی رسید تا ...

بقیه در ادامه مطلب....

هانیه بازدید : 16 جمعه 29 دی 1391 نظرات (0)

زندگینامه خود نوشت استاد عبدالباسط

استاد عبدالباسط

زندگینامه

متن حاضر گزیده ویرایش شده ای از یك مصاحبه با استاد عبدالباسط می باشد، كه به صورت زندگینامه خود نوشت تنظیم شده است.

من" عبدالباسط محمد عبدالصمد" از قریه ارمنت كه حالا مبدل به شهر شده از توابع استان قنا در جنوب مصراست؛ فاصله ارمنت با قاهره تقریباً 700 كیلومترمی باشد. من در سال 1349 هجری قمری،( 1307 هجری شمسی) به دنیا آمدم .

در ده سالگی قرآن را حفظ نمودم. عاشق قرآن بودم و از خدا آرزو می كردم كه یك قاری مشهور بشوم. من برای شنیدن قرآن، مسافت زیادی را پیاده طی می كردم؛ چون در آن زمان در خانه ها رادیو وجود نداشت و فقط قهوه خانه ها رادیو داشتند.

شیخ رفعت و شیخ شعشاعی- دو نفری كه در آن زمان مشهور بودند- در رادیو قرائت قرآن داشتند. شیخ رفعت دو بار در هفته روزهای دوشنبه و جمعه  تلاوت داشت. و ما سه كیلومتر راه را پیاده طی می كردیم تا به صدای شیخ رفعت گوش بسپاریم و برای استفاده از سایر قاریان در جلسات شبانه قرآن شركت می كردیم . من در مكتبخانه های همان روستا قرآن را حفظ كردم . در آن زمان هنوز روستای ما مبدل به شهر نشده بود.

من به پدرم گفتم كه می خواهم علم قرائات را فرا گیرم و قاری مشهور بشوم. پدرم مرا تشویق كرد. اما برادران بزرگترم به دانشگاه الأزهر رفتند و در علوم دیگری تحصیل كردند.

پدرم می خواست مرا به " طنطا" كه ناحیه ای مشهور در علوم قرائات و تعلیم علوم قرآنی بود ببرد، اما شیخی از ناحیه شمال به روستای ما آمد و برای تعلیم علوم قرآنی..

بقیه در ادامه مطلب........

هانیه بازدید : 28 جمعه 22 دی 1391 نظرات (1)

 قرآن‌های تزئینی! 

وقتی خوب به اطرافمان دقت می‌کنیم، درمی‌یابیم که خودمان و محیط اطرافمان دست به دست هم می‌دهیم و فرزندان‌مان را از قرآن دور می‌کنیم.

 

 
قرآن‌های تزئینی!
 
همه ما مشتاق قرآنی شدن فرزندانمان هستیم در حالی که رفتار ما، آنها را از قرآن دور می‌کند. 
در کنار محدودیت نزدیکی با قرآن برای بچه‌ها، منتشر نشدن قرآن‌هایی با چاپ مناسب، کیفیت عالی، رسم الخط قابل خواندن برای سطوح مخنلف تحصیلاتی و… از دیگر عوامل مهم دور شدن جامعه از قرآن است.

قرآن دور از کودکان 
برای بررسی این موضوع به میان مردم و فروشگاه‌های بزرگ فروش کتاب در میدان انقلاب می‌روم تا نظرات آنها را نیز جویا شوم. 
ابراهیم فرصت بازنشسته بانک ملی ایران از جمله افرادی است که قرآن را در کمد خانه و پشت ویترین قفل شده، نگهداری می‌کند. 
وی می‌گوید: «قر آن را در کمد نگه می‌دارم چون بچه‌ها نباید به آن دست بزنند.» 
می‌پرسم آیا لمس کردن قرآن توسط بچه‌ها، ایرادی دارد؟ می‌گوید: «خوب می‌گویند که نباید دست بزنند. قرآن کتاب مقدسی است و نباید در دست بچه‌ها باشد.»

یک شهروند: در بیمارستان بستری بودم، در آنجا پزشکی به نام محسن موسوی بلده، قرآنی را به من هدیه کرد که خواندن آن راحت بود. این موضوع باعث شد تا در خانه ما خواندن قرآن بیشتر شود. 
این شهروند تهرانی 60 ساله متاسفانه به خاطر آشنا نبودن با قواعد عربی، از خواندن قرآن تا حد نیاز محروم است. 
فرصت، می‌گوید: «من خودم بیشتر حافظ می‌خوانم اما بقیه اعضای خانواده تا حد امکان به قرآن رجوع می‌کنند. خوب قرآن‌های امروز به علت کیفیت مناسب چاپ و استفاده از رسم الخط‌های آسانتر و ترجمه‌های روانتر، افراد بیشتری را به سمت خود می‌کشند.» 
راه‌های دستیابی به این نوع قرآن‌ها متفاوت است. و ابراهیم فرصت از راه جالبی به این قرآن دست یافته است.

دلیلی برای خواندن قرآن 
«در بیمارستان شهدای هفتم تیر بستری بودم، در آنجا پزشکی به نام محسن موسوی بلده (استاد قرآن که شرح زندگینامه او در خبرگزاری ایکنا، منتشر شد) قرآنی را به من هدیه کرد که خواندن آن راحت بود. این موضوع باعث شد تا در خانه ما خواندن قرآن بیشتر شود.» 
به اعتقاد فرصت، رسم‌الخط مهمترین عامل برای خواندن و نخواندن قرآن است، اما رهگذری به نام حسین که از بیان نام خانوادگی خودخوداری می‌کند، می‌گوید: «شرط اصلی خواندن قرآن، رسیدن به اعتقاد است. باید تحقق کنیم که چه چیزی می‌خوانیم و نباید تنها به خواندن ظاهر قرآن بسنده کنیم، بلکه باید آیات آن را درک کنیم. من خودم تقریبا هیچ رجوعی به قرآن ندارم و فقط در ایام ماه مبارک رمضان و شب‌های محرم آیاتی از قرآن را می‌خوانم، اما متأسفانه به عمق آیات نمی‌پردازم.»

سلیقه‌های متفاوت 
وی در ادامه افزود: «قرآنی که در خانه است، هم کیفیت مناسب دارد و هم ترجمه روان و تقریبا تمام اعضای خانواده‌ را به سمت خودش جذب می‌کند، اما بیشتر از خود کتاب، محیط خانواده نیز برای پروراندن حس اشتیاق، برای خواندن قرآن لازم است. من خودم در گذشته، چون عضوی از یک خانواده مذهبی بودم، برای خواندن قرآن ترغیب می‌شدم، اما بعد از ورود به دانشگاه و به خاطر تفاوت‌های فکری بین خانه و دانشگاه از قرآن دور شدم.» 
برای بررسی در محدوده بزرگتر سراغ چند کتاب فروشی می‌روم تا از میزان علاقه مردم به خرید قرآن، آگاه شوم. 
متاسفانه بیشتر افرادی که مخاطب من قرار می‌گیرند، از پاسخگویی طفره می‌روند. «جواب دادن به سوالات در حوزه قرآن، آسان نیست و مردم در این مواقع، می‌ترسند»؛ یکی از مشتریان خرید کتاب این جمله را می‌گوید. وقتی علت آن را می‌پرسم، طفره می‌رود. شاید از جواب دادن می‌ترسد!

فروشنده کتاب: 
مشریان به دنبال قرآن‌هایی هستند که درشت خط باشند و علامت‌های وقف را به طور کامل داشته باشند. 
اما محمودی مدیر فروشگاه موسسه فرهنگی جهان آرا در میدان انقلاب تهران، می‌گوید: «تعداد کمی برای خرید قرآن به ما رجوع می‌کنند، با این حال ما هم مانند همه کتابفروشی‌ها، قرآن می‌فروشیم، اما خوب، به تعداد کمتری چون مشتری زیادی در این زمینه نداریم.» 
محمودی در رابطه با قرآن‌های مورد عرضه فروشگاه خود، می‌گوید: «کیفیت چاپ و قیمت قرآن‌های مورد عرضه، نسبت به دیگر کتاب‌ها در موضوع‌های مختلف، مناسب است. قرآن‌های گلاسه گران است، اما قرآن‌های با چاپ معمولی قیمت ارزان و مناسبی دارند.» 
وی در رابطه با مشتریانی که به فروشگاه او برای خرید قرآن می‌روند، می‌گوید: «بیشتر مشریان ما مسن هستند و به دنبال قرآن‌های استنثنا می‌گردند؛ برای مثال این که درشت خط باشند و علامت‌های وقف را به طور کامل داشته باشند. حتی برخی از مشتریان به دنبال قرآن‌هایی هستند که استخاره‌های “خوب” و “بد” را دارا باشد. رسم الخط‌های مربوط به عثمان طه نیز برای بسیاری مهم است.

آستان قدس رضوی در زمینه انتشار کتاب نیز فعال است.
برای چگونگی عرضه قرآن توسط آنها به دفتر نمایندگی این نهاد در تهران می‌روم. از محمد کفتری مدیر فروشگاه در مورد آمار فروش قرآن توسط این مرکز را سئوال می‌کنم. 
وی می‌گوید: «آمار فروش ما خوب است، اما نمی‌شود آمار دقیقی را ارائه کرد. در مجموع هر هفته حدود 40 تا 50 جلد، قرآن می‌فروشیم. که به نسبت مساوی شامل چاپ‌های قدیم و جدید می‌شود.»

ضعف در تولید 
کفتری می‌افزاید: «برای خریداران قرآن عواملی چون رسم الخط مربوط به نیریزی، اهری زاده و اشرفی و همچنین ترجمه‌های الهی قمشه‌ای، فولادوند، مکارم و خرمشاهی مهم است. افراد عامی به دنبال ترجمه الهی قمشه‌ای هستند و افراد فرهنگی، دانشجو و کسانی که مطالعات و شناخت بیشتری در زمینه قرآن دارند به دنبال ترجمه‌های جدیدتر هستند.»

کفتری: 
برای خریداران قرآن عواملی چون رسم الخط مربوط به نبریزی، اهری زاده و اشرفی و همچنین ترجمه‌های الهی قمشه‌ای، فولادوند، مکارم و خرمشاهی مهم است. 
وی در خصوص کیفیت قرآن‌های ارائه شده در بازار کتب، می‌گوید: «متاسفانه کیفیت چاپی این قرآن‌ها، پایین است.» 
در این لحظه قرآنی را به من نشان می‌دهد که در نظر، نفیس است، اما هنگام ورق زدن، به تفاوت در رنگ‌های صفحات پی می‌برم. همچنین چاپ کمرنگ و تا خوردن در برخی صفحات کاملا مشهود است. 
کفتری می‌گوید: «کاغذ، زمان و کار مناسبی برای چاپ این قرآن صرف شده است، اما بی‌نظمی و هماهنگی و دقت کم، باعث شده تا کار نهایی از نظر ظاهری دلچسب نباشد.» 
و قرآن دیگری را نشان من می‌دهد، قرآن نفیسی است از کاغذ، چاپ و جلد اعلا. طراحی و رسم‌الخط زیبا، چشم را نوازش می‌دهد، اما عاری از ترجمه فارسی است. 
اما آیا خواندن آیات عربی قرآن، بدون فهم معنی فارسی آن سودمند است؟

هانیه بازدید : 18 جمعه 22 دی 1391 نظرات (0)

اهمیت نماز





وَأَقِمِ الصَّلَاةَ طَرَ‌فَیِ النَّهَارِ‌ وَزُلَفًا مِّنَ اللَّیْلِ ۚ إِنَّ الْحَسَنَاتِ یُذْهِبْنَ السَّیِّئَاتِ ۚ ذَٰلِكَ 

ذِكْرَ‌ىٰ لِلذَّاكِرِ‌ینَ 
﴿١١٤ الهود
 16.gif

در دو طرف روز (که وقت نماز صبح و عصر است) و در اوائل شب (که وقت نماز 

مغرب و عشاء است) چنان که باید نماز را به جای آورید. بیگمان نیکیها (و از 

جمله نمازهای پنجگانه) بدیها را از میان می‌برد. بیگمان در این (سفارشها و 

قانونهای آسمانی) اندرز و ارشاد کسانی است که پند می‌پذیرند و خدای را یاد 

می‌کنند و به یاد می‌دارند. 
(۱۱۴)
 16.gif
هانیه بازدید : 33 جمعه 22 دی 1391 نظرات (0)

 


وَ هُوَ الَّذی مَدَّ الْأَرْضَ وَ جَعَلَ فیها رَواسِیَ وَ أَنْهاراً وَ مِنْ كُلِّ الثَّمَراتِ 

جَعَلَ فیها زَوْجَیْنِ اثْنَیْنِ یُغْشِی اللَّیْلَ النَّهارَ إِنَّ فی‏ ذلِكَ لَآیاتٍ لِقَوْمٍ یَتَفَكَّرُونَ 


(سوره رعد آیه3)

و او كسى است كه زمین را گسترد؛ و در آن كوه‏ها و نهرهایى قرار داد؛ و در آن از تمام میوه‏ها دو جفت آفرید؛ (پرده سیاه) شب را بر روز مى ‏پوشاند؛ در اینها آیاتى است براى گروهى كه تفكر می ‏كنند!


یکی از رازهای عظمت قرآن و دلائل اعجاز این‌ کتاب آسمانی حالت«نهایت‌ناپذیری»آن‌ است به این معنی که استفاده و بهره‌برداری بشر از آن،هرگز به پایان نمیرسد و همواره همگام با زمان پیش میرود،و هرچه بشر در گشودن رازهای‌ طبیعت و تسخیر قله‌های علم و دانش؛پیروزتر می‌گردد حقایق نوتری بر او از آیات قرآن آشکار می‌گردد.
تو گوئی قرآن بسان یک اقیانوس ژرف و نا- پیدا کرانه‌ای است که با هیچ قدرت به ژرفای آن‌ نمی‌توان رسید،و با هیچ نیروئی نمی‌توان مرغ‌ اندیشه بشر را در کرانه‌های آن به پرواز درآورد و یا بسان جهان هستی است که هرچه دانشها و بینشها وسیعتر گردد رازهای نهفته آن متجلی می‌نماید.
قرآن در اثر داشتن حالت«نهایت ناپذیری» از اقامه هر نوع دلیل بر ارتباط خود با مبدء نامتناهی، بی‌نیازی است و از کتابی که از ناحیه خدای بزرک‌ برای هدایت و راهنمائی جهانیان تا روز رستاخیز فرستاده شده است جز این انتظار نمی‌رود.
هانیه بازدید : 29 جمعه 22 دی 1391 نظرات (0)



اگر یکی از نماز های پنجگانه مثلا نماز صبح از ما فوت شود ،قضا شود ،هیچ باک نداریم ؛ غصه نمی خوریم ولی 10 تومان ضرر به ما وارد شود غصه  می خوریم و متأثر می شویم .می خواهی بدانی ایمان داری یا نه ، ملاحظه کن  ببین نماز صبحت قضا شود بیشتر غصه می خوری یا 10 تومانت از بین برود؟

هانیه بازدید : 17 جمعه 22 دی 1391 نظرات (0)
راههای غلبه بر نفس





مداومت بر ذكر:

1.« لا حَولَ وَ لا قُوَّةِ الا باللهِ العَلیِّ العَظِیم »


2.«یا دائمُ یا قائمُ»

3.برای سر كوبی نفس‌های سركش، 

صبح ‌و شب13 بار یا یكصد بار 

«اللّهمَّ لَكَ الحمدُ اِلَیكَ المُشْتَكَی وَ اَنْتَ المُسْتَعان»


4.هر شب یكصد بار 

«یا زكّیُ الطّاهِرَ مِنْ كُلِّ آفَةٍ بقُدْسِهِ»

جناب شیخ رجبعلی خیاط، این اذكار را به كار گرفته و بر نفس خود غلبه كرده است

هانیه بازدید : 27 جمعه 22 دی 1391 نظرات (0)




فقط صلوات بر محمد(ص )

مردمى كه براى زیارت خانه خدا به مكه رفته بودند، مردى را دیدند كه به جاى هردعایى ، فقط بر پیامبر صلى الله علیه و آله واهل بیتش صلوات مى فرستد. در سعى بین صفا و مروه در وقوف در مشعر و عرفات ، درمنى هر كس دعایى مى خواند ولى او صلوات مى فرستد. روزى ، از او پرسیدند: ما جزصلوات چیز دیگرى از تو نشنیده ایم چه علت دارد؟

گفت : پدر پیرى داشتم . چند سال قبل با او براى زیارت خانه خدا به اینجا آمدم . دربین راه او مریض شد و به بستر مرگ افتاد. ناگهان دیدم كه رویش ‍ مانند قیر سیاه شدو آثار عذاب بر چهره اش ظاهر گشت . در آن حال ، او ناله مى كرد و مى گفت : سوختم ،سوختم ، آتش گرفتم .


تعداد صفحات : 16

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    نظرسنجی
    قرآن در زندگی چقدر تاثیر میتواند داشته باشد؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 152
  • کل نظرات : 2
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 8
  • آی پی دیروز : 2
  • بازدید امروز : 10
  • باردید دیروز : 3
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 27
  • بازدید ماه : 16
  • بازدید سال : 520
  • بازدید کلی : 18,014